Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbonden willen nieuwe cao VVT

De vakbonden NU’91, CNV Publieke Zaak, Abvakabo FNV en FBZ hebben de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) opgezegd. De bonden willen een nieuwe cao VVT met verbeteringen op het gebied van scholing en ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en veiligheid.

De huidige cao, voor ruim 400.000 werknemers in de VVT, loopt tot 1 maart 2012. Volgens de bepalingen uit de cao moet een van beide partijen de cao twee maanden van tevoren opzeggen. Gebeurt dit niet, dan kunnen de werkgevers de cao ongewijzigd met een jaar verlengen. Daarom hebben de bonden eind december een brief gestuurd naar ActiZ en BTN, brancheorganisaties in de sector VVT.

Nieuwe cao
‘De vorige keer hebben we niet opgezegd, dat maakte het onderhandelen lastig’, aldus Karin Weerts van Nu’91. ‘Door deze opzegging geven we een duidelijk signaal dat we met deze cao niet verder willen.’ Bestuurder Aaldert Mellema van CNV Publieke Zaak hoopt met het opzeggen van de cao alle betrokken partijen tot het uiterste in te spannen om snel tot een goede cao voor de sector te komen. ‘Terugvallen op de verlenging van de oude CAO, zoals in het vorige traject dreigde te gebeuren, is nu niet mogelijk.’

Speerpunten
Voor de nieuwe cao heeft Nu’91 een aantal speerpunten opgesteld waaronder scholing en ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, veiligheid, kraamzorg en contractsomvang, inzetbaarheid en roostering. De komende weken raadplegen de bonden hun leden om input te verzamelen voor de onderhandelingen. Deze zullen zo rond februari-maart beginnen.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.