Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Varkensgriep vereist alertheid

De varkensgriep is een acuut gevaar voor de wereldwijde volksgezondheid. Dit zegt een woordvoerder van the World Health Organization (WHO).

Het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM heeft een aantal aanvullende maatregelen voor mensen met ziekteverschijnselen die terugkeren uit Mexico. Deze maatregelen worden vooruitlopend op een naderende richtlijn van de Wereldgezondheidsorganisatie genomen.

Advies
Mensen die sinds 17 april zijn teruggekeerd uit Mexico en die binnen zeven dagen na terugkomst koorts van 38,5 graden of hoger hebben, wordt aangeraden contact op te nemen met hun huisarts.

Reisadvies
De huisarts kan indien nodig verder onderzoek laten doen in overleg met de plaatselijke GGD. Er geldt op dit moment geen negatief reisadvies voor Mexico. Op de website van het Europese Centrum voor ziektepreventie en –bestrijding en van de WHO worden de meest recente ontwikkelingen rond het virus gemeld.

Symptomen
Besmetting verloopt op dezelfde manier als bij de seizoensgriep: door hoesten, niezen, lichaamscontact of het aanraken van besmette oppervlaktes. De symptomen lijken op die van influenza: koorts, gebrek aan eetlust, lusteloosheid, hoesten, keelpijn, misselijkheid en diarree.

Artsennet
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.