Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel 50-plussers in Zeeuwse verpleging

Bijna 1 op de 3 werknemers in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector is ouder dan 50 jaar. Vijf jaar geleden ging het nog om zo’n 1 op 4 werknemers. De 50-plussers werken vooral in de thuiszorg, verpleging en verzorging.
398nurse

Gemiddeld zijn de Zeeuwse werknemers in zorg en welzijn 42 jaar. Vijf jaar geleden was dat 41 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de nieuwste Zeeuwse Arbeidsmarktmonitor Zorg en Welzijn van arbeidsmarktorganisatie ViaZorg. Volgens het rapport vergrijst het Zeeuwse personeelsbestand in een rap tempo.

 

Verpleegkundigen
In welk tempo andere provincies vergrijzen, is onduidelijk. Wel is bekend dat het aandeel oudere verpleegkundigen landelijk snel toeneemt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs dat het aantal verpleegkundigen van 50+ toenam van 14 % in 1999 tot 30 % in 2008.

 

Vacatures
Vanwege de vergrijzing en een lichte stijging in het aantal banen verwacht ViaZorg volgend jaar een toename in het aantal vacatures in zorg en welzijn. Ongeveer een op de 5 vacatures vraagt om verzorgend personeel (niveau 3 IG).

 

Bron: ViaZorg, CBS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.