Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel 50-plussers in Zeeuwse zorg

Bijna een op de drie werknemers in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector is ouder dan 50 jaar. Vijf jaar geleden ging het nog om zo’n een op vier werknemers. De 50-plussers werken vooral in de thuiszorg, verpleging en verzorging.
Veel 50-plussers in Zeeuwse zorg

Gemiddeld zijn de Zeeuwse werknemers in zorg en welzijn 42 jaar. Vijf jaar geleden was dat 41 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de nieuwste Zeeuwse Arbeidsmarktmonitor Zorg en Welzijn van arbeidsmarktorganisatie ViaZorg. Volgens het rapport vergrijst het Zeeuwse personeelsbestand in een rap tempo.

Verpleegkundigen
In welk tempo andere provincies vergrijzen, is onduidelijk. Wel is bekend dat het aandeel oudere verpleegkundigen landelijk snel toeneemt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs dat het aantal verpleegkundigen van 50+ toenam van 14 procent in 1999 tot 30 procent in 2008.

Vacatures
Vanwege de vergrijzing en een lichte stijging in het aantal banen verwacht ViaZorg volgend jaar een toename in het aantal vacatures in zorg en welzijn. Ongeveer een op de vijf vacatures vraagt om verzorgend personeel (niveau 3 IG).

ViaZorg, CBS
Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.