Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel aanmeldingen voor mobiele euthanasieteams

Ruim 45 verpleegkundigen hebben zich bij de Stichting Levenseindekliniek aangemeld om deel te nemen aan de mobiele euthanasieteams. Daarvan zijn zes uitgekozen die binnenkort aan de slag gaan.
398_euthanasie_killroyproductions_nationalebeeldbank

 

Verpleegkundigen die in aanmerking willen komen, moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moeten ze minimaal tien jaar ervaring hebben, BIG-geregistreerd zijn en het gedachtegoed van de Levenseindekliniek delen.

Euthanasie
De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) nam begin dit jaar initiatief tot oprichten van de Levenseindekliniek. Vanuit deze kliniek gaan gespecialiseerde teams werken. Zij zullen straks thuis euthanasie toepassen bij mensen die niet meer verder willen leven. De verpleegkundigen zullen straks een dag in de week gaan werken voor de Levenseindekliniek.

1000 verzoeken per jaar
Sinds vandaag kunnen mensen zich aanmelden bij de Levenseindekliniek, middels een speciale website. De NVVE heeft, nadat begin februari de startdatum van de kliniek bekend is gemaakt, al ruim 70 mensen op de wachtlijst geplaatst. De NVVE verwacht op basis van schattingen ongeveer 1000 verzoeken per jaar.

Verpleegkundigen die geïnteresseerd zijn in werken voor de Levenseindekliniek kunnen kijken op de website van de Levenseindekliniek.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.