Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel misverstanden over kanker en therapie

Er bestaan nog altijd veel misverstanden over de oorzaken en behandelingsmogelijkheden van kanker. Dat blijkt uit een internationale studie onder dertigduizend mensen.
Veel misverstanden over kanker en therapie

De opvallendste conclusie was dat mensen uit rijke landen het drinken van alcohol als minst waarschijnlijke oorzaak van kanker aanwezen. Als meest waarschijnlijke oorzaken bestempelden zij ongezonde voeding en luchtvervuiling. Voor de relatie tussen alcoholgebruik en kanker bestaan echter meer wetenschappelijke bewijzen.

Niets aan te doen
Mensen uit midden- en lage-inkomenslanden zijn veel pessimistischer over de behandelingsmogelijkheden van kanker dan de ondervraagden uit de hoge-inkomenslanden. Bijna de helft van de mensen in lage-inkomenslanden denkt dat er niets gedaan kan worden aan kanker, tegenover slechts 17 procent in de rijke landen.

Preventie
Dergelijke misverstanden kunnen volgens de onderzoekers uit de weg geruimd worden door goede voorlichtingscampagnes, zodat deelname aan screeningsprogramma’s en daarmee de preventie en de behandeling van kanker zal verbeteren.

Congres
De resultaten zijn deze week bekendgemaakt tijdens het UICC World Cancer Congress in Geneve.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.