Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Veel te weinig verpleegkundigen in Haïti

Over de hele wereld beantwoorden artsen de oproep van Haïti om noodhulp te komen verlenen, maar verpleegkundigen zijn bijna niet te vinden.
Veel te weinig verpleegkundigen in Haïti

CNN meldt dat er zoveel artsen naar Haïti komen dat het grootste ziekenhuis in Port-au-Prince moeite heeft om voor iedereen nuttig werk te vinden. Sterker nog: terwijl de aanvoer van medische hulpmiddelen is verbeterd, zorgen de grote aantallen dokters voor een extra probleem in de stad – terwijl er op andere plekken die getroffen zijn door de aardbeving wél behoefte hebben aan extra mankracht.

Een leger aan chirurgen; weinig verpleegkundigen
Het ziekenhuis in Port-au-Prince weet niet meer waar ze met alle aangevlogen artsen naar toe moeten. Het hospitaal heeft negen operatiekamers, maar een ‘heel leger aan vrijwillige chirurgen die maar staan te wachten, terwijl er relatief weinig verpleegkundigen zijn’, volgens CNN. Bij sommige patiënten wordt het verband er drie tot vier keer achter elkaar afgehaald en weer omgedaan omdat steeds weer een nieuwe dokter de wond gaan bekijken.

Wondzorg door verpleegkundigen hard nodig
Duizenden slachtoffers met geamputeerde ledematen hebben hulp en wondzorg nodig van verpleegkundigen, maar die zijn moeilijk te vinden. Op het eiland zelf is een school voor verpleegkundigen vernietigd door de aardbeving, waarbij ook verpleegkundigen en studenten verpleegkunde zijn omgekomen.

Een interactieve kaart van Haïti waarop te zien is waar er noodhulp wordt verleend en waar medische hulpmiddelen aanwezig zijn, is hier te zien.

Door: redactie Nursing
CNN

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Naar aanleiding van de 555-televisie actie vorige week waarin ook een oproep werd gedaan, ben ik de dag er na aan het bellen gegaan. Rode Kruis, Novib, Artsen zonder Grenzen en SHO (Samenwerkende HulpOrganisaties). Resultaat na 2 uur bellen en doorverbinden: er zijn volop hulpverleners (verpleekundigen)ter plekke en mijn aanbod was niet nodig. Ben Intensive Care en SEH-verpleegkundge….begrijpen doe ik het niet helemaal meer….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.