Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel verpleegkundigen volgen bij- en nascholing

Ruim 90 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden volgt bij- en nascholing, meestal op kosten van de werkgever. Een derde van de zorgverleners vindt het scholingsaanbod vanuit de werkgever voldoende.

Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek naar werkomstandigheden van onderzoeksinstituut Nivel onder het Panel Verpleging & Verzorging, dat bestaat uit 1350 verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal agogen en helpenden.

Registreren van scholing
Veel vaker dan in 2009, leggen de zorgverleners de door hen gevolgde scholing ergens vast. In 2009 gaf een derde nog aan geen administratie van de scholing bij te houden. In 2011 is dat gedaald naar een vijfde van de zorgverleners. De onderzoekers vinden dat daaruit blijkt dat zorgverleners zich steeds bewuster worden van het belang om hun scholing bij te houden. Dat een steeds groter wordende groep regelmatig een functioneringsgesprek heeft zal daar ook mee te maken hebben.

Loopbaan
Wat betreft loopbaanbegeleiding geeft ongeveer de helft van de ondervraagden aan dat er gesproken is over mogelijkheden en aanvullende opleidingen. Slechts een derde van de ondervraagden is echter tevreden over de loopbaanbegeleiding. En een op de zes verpleegkundige is ontevreden over de loopbaanmogelijheden.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.