Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ventilator-Associated Pneumonia (VAP)

De Vlaamse verpleegkundige Sonia Labeau ontwikkelde een vragenlijst om de kennis van IC-verpleegkundigen te peilen over evidence-based richtlijnen ter preventie van VAP. Doe ook mee!

Tijdens het jaarcongres van de Vlaamse Vereniging voor Intensieve Zorgen Verpleegkundigen (VVIZV, eind 2006) won verpleegkundige Sonia Labeau de posterprijs VVIZV 2006. Het onderzoek bracht een aanzienlijk kennistekort bij de IC-verpleegkundigen aan het licht. Wie zijn kennis rond de preventieve maatregelen van VAP wil testen, kan dit doen met de kenniskwis.

Vragen en antwoorden

De correcte oplossingen van deze meerkeuzevragen  staan in de pdf onderaan deze tekst en zijn gebaseerd op de aanbevelingen van de Canadian Critical Care Trials Group en de Canadian Critical Care Society voor de preventie van ventilator-geassocieerde pneumonie zoals gepubliceerd in 2004:
– Dodek P [et al]. Evidence-based clinical practice guideline for the prevention of ventilator-associated pneumonia. Ann Intern Med 2004; 141: 305-13.
In de bovenste pdf staan de vragen.

Deze kenniskwis hoort bij het artikel ‘Voorkomen van Ventilator-Associated Pneumonia. Beademd en besmet’ dat werd gepubliceerd in Nursing juni , pag. 36-38.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.