Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verblijf in ziekenhuis na CVA gehalveerd

Patiënten liggen na een beroerte veel korter in het ziekenhuis. Tussen 2001 en 2007 is de ligduur voor vrouwen afgenomen van 23 naar elf dagen en van achttien naar tien dagen bij mannen. Dit blijkt uit het rapport 'Hart- en vaatziekten in Nederland 2008' van de Nederlandse Hartstichting.
Verblijf in ziekenhuis na CVA gehalveerd

Volgens de Hartstichting komt dit door de introductie van de stroke-units. Daardoor gaan patiënten na een beroerte veel sneller naar een verzorgings- of verpleeghuis, naar een revalidatiecentrum of naar huis.

Snelle overplaatsing
Het aantal dagen in het ziekenhuis na een beroerte is ook afgenomen omdat onder meer de Hartstichting zich sterk heeft gemaakt voor een snellere overplaatsing naar verzorgingshuizen of revalidatiecentra.

In Nursing
In het januarinummer van Nursing vind je een artikel over revalidatie na een CVA. De zorg voor een patiënt die moet revalideren na een beroerte is vaak complex, omdat deze vaak te maken heeft met meerdere gezondheidsproblemen tegelijk. Eind januari verschijnt ook de Verpleegkundige Revalidatierichtlijn Beroerte.

Novum
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.