Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdeeldheid over ’tweede’ Thuiszorg-cao

CNV Publieke Zaak en werkgeversvereniging Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) hebben afgelopen vrijdag een akkoord gesloten over een nieuwe cao in de thuiszorg. Abvakabo is hier niet blij mee.
Verdeeldheid over 'tweede' Thuiszorg-cao


Dit jaar was de nieuwe gezamenlijke cao voor thuiszorg en v&v in gang gezet (VVT). Meteen hebben de leden van CNV Publieke Zaak de cao VVT voor  thuis- en ouderenzorg afgewezen. Aan werkgeverskant heeft BTN de cao VVT niet getekend. Daarom was er een eigen cao nodig voor werknemers die in een BTN-instelling werken, vond CNV.

Arbeidsvoorwaarden

Als gevolg van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) zijn de salarissen en werkgelegenheid bij de thuiszorginstellingen fors onder druk komen te staan. Daarom zijn er in de cao Thuiszorg afspraken gemaakt waarin loonsverlagingen niet aan de orde zijn en wordt het wachtgeld gehandhaafd. Volgens CNV Publieke Zaak is de cao Thuiszorg vooral wat arbeidsvoorwaarden betreft beter dan de cao VVT.

Slechte zaak

Abvakabo FNV vindt het een slechte zaak dat er twee cao’s onstaan binnen dezelfde sector. Daarnaast vindt de bond het akkoord in financiële zin onvoldoende; 1 % minder loon op jaarbasis, geen stagevergoeding en de min-uren zijn voor rekening van de werknemer.
Daarom wil Abvakabo FNV geen partij zijn bij deze cao. 

CNV Publieke Zaak en Abvakabo.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.