Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Vergeet LinkedIn niet bij het zoeken naar een baan

Verpleegkundigen worden nauwelijks benaderd door headhunters. Het is niet duidelijk waar dit nou aan ligt. Maar als je graag gevonden wilt worden, zul je in elk geval aanwezig moeten zijn op LinkedIn. Hoe pak je dat aan?
Vergeet LinkedIn niet bij het zoeken naar een baan

Bijna een derde van de Nederlanders wordt jaarlijks minstens één keer benaderd door een werkgever of bureau om daar te werken of te solliciteren. Werk je in de verpleging, dan gaat die vlieger niet op. Volgens Intelligence Group, dat onderzoek doet naar de arbeidsmarkt, staat de verpleging op plaats vier van de ‘minst gehunte beroepen’. Opvallend, vanwege de tekorten in de zorg.

Onprofessioneel
Je kunt natuurlijk wel je kansen vergroten. Het is al bijna onprofessioneel wanneer je niet op LinkedIn zit volgens de Amerikaanse Alison Doyle, expert in het online vinden van banen. Jezelf laten zien op LinkedIn is belangrijk omdat werkgevers het als bron gebruiken voor potentiële kandidaten. Of om je aanbevelingen te vergelijken met die van anderen bij een sollicitatie. Op het weblog van LinkedIn geeft Doyle 10 tips:

1. Maak een zo compleet mogelijk profiel op LinkedIn. Hoe gedetailleerder, des te meer kans om gevonden te worden. Als je werkloos bent, schrijf dan toch iets op bij current position, bijvoorbeeld ‘Op zoek naar nieuwe uitdaging’. Of noem je bestuursfunctie of vrijwilligerswerk.

2. Voeg een foto toe van je gezicht van 80×80 pixels . Zorg dat je overkomt als een professional (dus geen vakantiekiekjes).

3. Maak een pakkende omschrijving van jezelf in Basic information en Summary. Dit begint met een goede Headline, het eerste dat mensen over je zien. Vul ook Industry (vakgebied) in omdat recruiters daar vaak op zoeken.

4. Gebruik relevante woorden in je profielteksten waarop je denkt anderen daarop zullen zoeken. Noem in elk geval de naam van je functie(s), je vaardigheden en vakgebied. Je wordt dan makkelijker gevonden in zoekopdrachten.

5. Toon je beschikbaarheid in Contact settings. Hier kruis je aan voor welke mogelijkheden je open staat, zoals carrièremogelijkheden, het opstarten van een nieuw bedrijf of kennisvragen. Vul het ook in als je niet direct op zoek bent naar werk. Je weet maar nooit wanneer een kans zich voordoet…

6. Laat webpagina’s zien in het veld Additional Information. Denk aan een blog over je vak, de website van een cursus die je geeft, het online artikel waarin jij als deskundige geïnterviewd bent. Hiermee kun je iets meer laten zien over jezelf aan potentiële
werkgevers of contacten uit je netwerk.

7. Maak gebruik van LinkedIn Applications. LinkedIn heeft programma’s waarmee je nog meer informatie kunt delen via je profiel. Je kunt bijvoorbeeld je laatste blogpost, tweet of zakenreis automatisch in je profiel tonen.

8. Maak je profiel zichtbaar voor iedereen. Hoe word je anders gevonden? Pas meteen je url aan in Public Profile zodat je je profiel makkelijk met iedereen kunt delen.

9. Maak je netwerk groter. Connect met zoveel mogelijk mensen, bijvoorbeeld collega’s of klasgenoten. Maar, voeg niet zomaar iedereen toe aan je netwerk. Het gaat erom dat je de ander kent, zodat je elkaar kunt helpen.

10. Zorg dat je aanbevelingen krijgt (Recommendations). Goede aanbevelingen kunnen helpen om geselecteerd te worden voor een gesprek. De beste manier om referenties te krijgen, is door ze te geven.

Intelligence Group, LinkedIn

Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do’s en don’ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière…

NursingBanen
Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


 

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Doodziek wordt ik van dat Linkedin bullshit geleuter.
    De mails zijn bijna net zo walgelijk als die van Schoolbank. Het is pure spam die ze je sturen. Laten ze nu eerst eens de hele zooi in het Nederlands vertalen als ze zo graag adverteerders willen scoren. En of het zo’n feest is om door een headhunter benaderd te worden die enkel uit is op het binnenhalen van twee of drie maandsalarissen om jou bij de ene werkgever weg te halen om je bij de ander te koppelen.
    Misschien dat verpleegkundigen wel te slim zijn om in deze onzin te trappen. Ze komen zonder al die ongein ook wel aan een baan zonder fake aanbevelingen en koppelingen met zogenaamde belangrijke mensen.
    En dan de tip om je hele profiel open te zetten om gevonden te worden. Je kunt ook je voordeur of autodeur open laten wat een advies…. strooi anders je CV uit op straat of plak ze op openbare prullebakken privacy wat is dat?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.