Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verklaring omtrent gedrag wordt opgenomen in BIG

Mensen die in de zorg willen beginnen, hebben straks verplicht een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig. Dit meldt Zorgvisie.

Het ministerie van VWS werkt deze nieuwe verplichting samen met het ministerie van Justitie uit. Staatssecretaris Bussemaker van VWS kondigde aan dat startende artsen en andere zorgmedewerkers binnenkort verplicht een VOG moeten hebben. Dat zei ze tijdens het Algemeen Overleg over de toekomst van de AWBZ vorige week in de Tweede Kamer. Volgens een woordvoerster van VWS wordt de verplichting van een VOG in de Wet BIG opgenomen.

Geschikt
Onder die wet vallen alle artsen en verpleegkundigen. Volgens Kamerlid Renske Leijten van de SP is de komst van een verplichte VOG voor de hele zorg zo goed als zeker. Leijten ziet zelf meer in een vergunningsysteem op het niveau van nieuwe aanbieders. Ook wil ze dat nieuwe thuiszorgaanbieders een toets moeten doen voordat zij een vergunning krijgen om toe te treden. Uit de toets moet naar voren komen hoe het bedrijf de financiën regelt en of de medewerkers geschikt zijn om zorg te verlenen.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Lijkt me moeilijk, immers voor 18 valt onder jeugdrecht, juridische bescherming, vaaak jeugdzondes. En laat nu net 18 de leeftijd zijn waarop de meesten beginnen aan een opleiding… Nog moeilijker personeel te krijgen.
    De organisaies zijn rot, doe dáár iets aan !

  2. Lees alle reacties
  3. allemaal leuk maar wat als zon persoon idd “fouten “heeft gemaakt in zijn verleden , jaren daar aan heeft gewerkt zodat ie via inzicht in zichzelf die fouten nooit meer zal maken?
    ik vind het een goed idee maar wat met de zogenaamde uit zonderingen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.