Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegafdeling Ruwaard van Putten blijft gesloten

De polikliniek cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis heropent op maandag 17 december, met instemming van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De verpleegafdeling blijft gesloten.
Verpleegafdeling Ruwaard van Putten blijft gesloten

Vanaf volgende week zal de polikliniek van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis geleidelijk aan weer volledig gaan draaien met cardiologen van het Maasstad Ziekenhuis. Het ziekenhuis heeft een plan van aanpak besproken met de IGZ en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Na deze afstemming zijn de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Raad van Bestuur gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat de patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg gewaarborgd zijn en dat het verantwoord is de polikliniek te heropenen. De verpleegafdeling Cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis blijft voorlopig nog gesloten. In de tussentijd worden hartpatiënten nog steeds opgenomen op de afdeling Cardiologie van het Maasstad Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis of het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Verscherpt toezicht
Op 15 november stelde de inspectie het Ruwaard van Putten Ziekenhuis voor zes maanden onder verscherpt toezicht. Uit een extern onderzoeksrapport van het ziekenhuis bleek dat de patiëntveiligheid op de afdeling cardiologie in het geding is. Bij een groot aantal patiënten uit de onderzoeksgroep is zowel voor, tijdens als na de behandeling niet volgens de richtlijnen gehandeld. Veel van deze patiënten zouden mogelijk vermijdbare schade hebben ondervonden als gevolg van tekortkomingen in de behandeling. Verder maakt het rapport melding van onzorgvuldigheden in het stellen van de prognose en over vraagstukken rond het levenseinde.

Inspectie voor de Gezondheidszorg
Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.