Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Verpleeghuis Altenova wil gemotiveerd personeel

Alle personeelsleden van verpleeghuis Altenova in Arnhem-Zuid moeten aangeven of zij het nog naar de zin hebben bij het zorgcentrum, dat door de Inspectie voor de Gezondheidszorg onder toezicht is geplaatst.
Verpleeghuis Altenova wil gemotiveerd personeel

In de Gelderlander vertelt bestuurder Piet Hein Jonkergouw dat de komende drie weken wordt gesproken met alle 60 tot 70 verpleegkundigen en verzorgenden. ‘Wij willen weten of het hart van de medewerkers nog bij onze bewoners ligt.’

Intentie
Het ingrijpen van de IGZ, maar ook klachten van familieleden van bewoners en revalidanten zijn daartoe aanleiding. Jonkergouw: ‘Niemand die bij ons werkt, heeft de intentie het niet goed te doen. Maar wat we wel zien en horen is dat er medewerkers zijn die niet meer aan een bewoner vragen hoe laat hij naar bed wil of wat hij graag zou willen doen. Als dat gebeurt mis je net dat wat wij van een medewerker vragen.’ Ook worden familieleden nadrukkelijker bij de zorg betrokken.

Verscherpt toezicht
Sinds half juli staat het verpleeghuis Altenova onder verscherpt toezicht. Tijdens bezoeken van IGZ bleek onder meer dat er onvoldoende personeel beschikbaar was voor de doelgroep, dat de deskundigheid van de medewerkers te wensen over liet en dat veel dossiers niet overzichtelijk en niet actueel waren.

Door: redactie Nursing

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat is wel heel makkelijk roepen, van een directeur, de schuld leggen bij de motivatie van het personeel, tewijl de inspectie duidelijk aangeeft dat er zo wie zo te weinig van rondloopt.En men dus gewoon geen tijd heeft om met de wensen van de bewoners rekenng te kunnen houden.
    Daar raak je wel gedemotiveerd van.
    Een directeur die niet functioneerd krijgt een vette gouden handdruk, en kan ergens anders voor een vet salaris als interinm de boel verzieken en de mensen op de wekvloer tobben om alles gedaan te krijgen voor een salaris waarvanm je je motivatie al zou verliezen en worden uit bezuiniging weggestuurd, zodat de rest nog harder mag lopen.
    En we vragen ons allemaal af wat is er toch mis met de zorg??????

  3. Wat een waardeleoze en achterhaalde reactie van deze directeur.Ik denk dat hij eerst maar eens moet kijken of hij zijn riante salaris nog wel waard is. Hij is n.l. de eindverantwoordelijke in dit geheel.Immers bij directie en besturen is al lang niet meer de zorgvrager met zijn of haar zorgvraag het centrale thema.De bewoner is gewoon een economische eenheid geworden die wel of niet voldoende geld opleverd op basis van een waanzinnig stom systeem dat indicatie heet.Dus directeurtje kijk in de spiegel en w.s.hou je geen droge ogen naar aanleiding van je gevoerde beleid.

  4. Als ik het achterliggende verhaal lees , mbt “verscherpt toezicht” lijkt het me redelijk te duiden waar de problemen liggen, onvoldoende en, niet deskundig, personeel, onoverzichtelijke en niet actuele dossiers. Dat het personeel daar wellicht ook ongemotiveerd van wordt kan ik me nog wel voorstellen. Maar laat die directeur nu vooral het symptoom wilen bestrijden. Motie van wantrouwen tegen bestuur en raad van toezicht lijkt me goede optie voor de Clientenraad en ondernemingsraad

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.