Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuis Hogewey wint internationale award

Verpleeghuis Hogewey heeft voor haar bijzondere visie en haar vooruitlopende concept op het gebied van verpleeghuiszorg de ‘Highly Commended Award' gewonnen op het gebied van Mental Health.

Zij ontving deze award tijdens het 8e internationale congres en tentoonstelling ‘Design & Health’ in Kuala Lumpur. Deze award is bedacht voor instellingen waar een effectieve afstemming plaatsvindt tussen veiligheid en vrijheid enerzijds en toezicht en therapeutische zorg in een geciviliseerde en menselijke omgeving anderzijds.

 

Verschillende leefstijlen

Verpleeghuis Hogewey bouwde in 2009 ‘De Hogeweyk’ naar het ontwerp van Molenaar&Bol&VanDillen architecten. De Hogeweyk is een wijk met 23 woningen. In iedere woning wonen 6 tot 7 dementerende (verpleeghuis)bewoners. Elke woning heeft een eigen leefstijl, zodat mensen samenwonen met anderen die dezelfde ideeën en interesses hebben: christelijk, Indische, culturele, Gooise, stadse, ambachtelijke en huiselijke leefstijl. Dat maakt dat mensen zich thuis voelen en de omgeving ook herkennen als hun ‘thuis’, aldus Hogewey. De omgeving ondersteunt het gevoel van ‘welbevinden’ en het ‘zich thuis voelen’, wat voor mensen dementerenden ontzettend belangrijk is. De omgeving omvat zowel de architectuur (binnen én buiten) als de manier waarop de verzorgenden zich tegenover de dementerenden gedragen (taalgebruik, gewoontes en gedrag).

 

Bron en foto: Vivium Zorggroep

Op de foto: Directeur Anette Spiering en projectmanager Yvonne van Amerongen van de Hogewey zijn blij met de award.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.