Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleeghuis onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) stelt vanaf vandaag verscherpt toezicht in bij verpleeghuis De Kreek te 's Gravenzande.

Verpleeghuis onder verscherpt toezicht

De Inspectie constateerde dat de Kreek niet voldoet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg zoals vastgelegd in de Kwaliteitswet Zorginstellingen. Bovendien vraagt de Inspectie zich af of de personeelsbezetting zowel kwalitatief als kwantitatief wel voldoende is.

Bezoeken aan het verpleeghuis
De IGZ heeft het verpleeghuis, onderdeel van Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest te Delft, dit najaar drie keer bezocht. Daarvan kondigden zij twee van tevoren niet aan. Aanleiding voor het eerste bezoek waren signalen in de media over ernstige tekortkomingen in de zorgverlening.

Personeelsbezetting op orde
De IGZ wil dat De Kreek per ommegaande de personeelsbezetting op orde brengt. Hoe zij dat moeten gaat doen, meldt het persbericht niet. Daarnaast heeft de IGZ de Raad van Bestuur opgedragen om een plan van aanpak te maken waarin zij aangeven op welke termijn de verbetermaatregelen geïmplementeerd zijn. De IGZ gaat de voortgang van de opgelegde maatregelen nauwgezet volgen door extra aangekondigde en onaangekondigde bezoeken.

De IGZ stelt verscherpt toezicht in tot 31 maart 2010. Op deze datum zal de IGZ beoordelen of het verscherpt toezicht kan worden beëindigd of dat andere maatregelen noodzakelijk zijn.

IGZ
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.