Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleeghuis ontslaat arts die moordaanslag verzweeg

Verpleeghuis De Cromhoff in Enschede heeft een arts ontslagen die zijn veroordeling voor poging tot doodslag verzweeg.

De arts (48) probeerde tien jaar geleden zijn ex-vrouw te laten ombrengen door twee junks die hij hiervoor duizend euro gaf. De junks overgoten de vrouw met benzine en staken haar in het bijzijn van haar twee kinderen in brand. De vrouw bracht het er levend vanaf, maar is ernstig verminkt aan haar gezicht. De arts kreeg een gevangenisstraf van vijftien jaar, kwam vroegtijdig vrij, en solliciteerde vervolgens bij het verpleeghuis. Hij werd aangenomen omdat hij in het beroepenregister stond.

 

Tip

De Cromhoff kreeg in december een tip over het verleden van de arts. Hans Arnoldy, voorzitter van de raad van bestuur van de stichting Livio waar de Cromhoff onder valt, spreekt van een pijnlijke verrassing vlak voor de jaarwisseling. ‘Toen wij het signaal kregen, hebben wij contact opgenomen met betrokkene en hem gevraagd wat ervan waar was. Gaandeweg werd duidelijk dat ons vertrouwen te veel was geschaad om de samenwerking voort te zetten’, laat hij aan de NOS weten. De arts werd op staande voet ontslagen. Om herhaling te voorkomen moeten nieuwe medewerkers een verklaring omtrent gedrag hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.