Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleeghuis voert opnamestop in

Verpleeghuis De Stelle in het Zeeuwse Oostburg neemt de komende drie weken geen nieuwe bewoners op. Reden: het verpleeghuis kan niet genoeg gekwalificeerd personeel krijgen.
Verpleeghuis voert opnamestop in

Dit vertelt Paul Rademacher, voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonzorg West Zeeuws-Vlaanderen, in BN De Stem. De opnamestop heeft volgens de voorzitter twee oorzaken. ‘Er zijn een aantal tegenvallers geweest bij het invullen van vacatures. Het blijkt dat het voor bepaalde functies moeilijk is aan gekwalificeerd personeel te komen.’ Bovendien kampt De Stelle, waar zo’n 475 mensen in dienst zijn, momenteel met veel zieke medewerkers.

Werkdruk verpleegkundigen en verzorgenden
Rademacher ontkent op website Skipr dat het ziekteverzuim samenhangt met een te hoge werkdruk. Wel denkt hij dat bewoners en hun familieleden de laatste tijd iets gemerkt kunnen hebben van het gebrek aan personeel. ‘Een opnamestop invoeren is natuurlijk het laatste wat je doet. We nemen die maatregel omdat we merken dat de zorg anders niet goed genoeg is.’ Volgens Rademacher wordt over drie weken gekeken of de stop wordt verlengd of opgeheven.

Skipr / BN De Stem
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.