Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Verpleeghuisbewoners: ‘Het eten is vies’

De maaltijden in verpleeghuis Van Wijckerslooth in Oegstgeest zijn volgens de bewoners zo vies, dat daarover een klacht is ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat meldt Omroep West.
Verpleeghuisbewoners: 'Het eten is vies'

Volgens de cliëntenraad wordt er al maanden over de kwaliteit van de voeding geklaagd bij het bestuur van het verpleeghuis, maar is er nog niets met de klachten gedaan. De bewoners zouden nu zichtbaar afvallen.

Onderzoek naar kwaliteit voeding verpleeghuis
De woordvoerder van de organisatie laat weten dat de nieuwe bestuursvoorzitter Erna van der Pers zo snel mogelijk een onafhankelijke commissie gaat instellen om de klachten te onderzoeken.

De afgelopen weken zouden er al maatregelen zijn genomen om de kwaliteit van de voeding te verbeteren. Wat die maatregelen precies inhouden, kan de woordvoerder niet zeggen. De zorgorganisatie hoopt binnen enkele weken een uitslag te hebben van het onderzoek. De woordvoerder benadrukt dat WWZ-Mariënstaete-Valent de klachten uitermate serieus neemt. Ook stelt hij dat Van der Pers wil dat de onderste steen boven komt.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

10 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Het in natuurlijk niet overal slecht van kwaliteit.
  Ik werk zelf al jaren in een verpleeghuis waar de maaltijden aangeleverd worden en wij het zelf moeten verwarmen in een daarvoor bestemde oven.
  De kwaliteit is goed, maar smaken verschillen nou eenmaal.

 3. het is al vaker gerzegd, dat je als patiënt in een verpleeghuis beter kan zorgen dat je in de gevangenis komt. Daar is niet alleen het eten beter, maar ook de verzorging ern vrije tijdsbesteding. Bovendien word je ook beter in de gaten gehouden. het is toch schandalig dat we beter voor onzecriminelen zorgen dan voor onze ouderen en zieken!

 4. Ook bij ons wordt er in de instelling nog gewoon gekookt. Goed eten al blijven smaken nu eenmaal verschillen.
  Voor de nieuwbouw is er ook een heel gevecht om dit zo te houden, want het kost tenslotte geld… De bestuurder besteed liever dit geld aan een extra assistent voor onderzoek zoveel.
  @Herbert: helemaal mee eens!

 5. Beter zou ik het niet kunnen verwoorden dan dat van Herbert.Het is alsof de ouderen weer terug gebracht worden in oorlogstijd.Dagelijks hoor ik het geklaag over het warme eten, de vieze dikmakende witte soepen en de groenten uit het water zonder dat er ook maar iets aan veranderd wordt. Graag met spoed terug naar zelfstandig koken in alle instellingen.
  Eten en drinken zijn de meest belangrijke elementen van het leven.

 6. Tal van ziekenhuizen hebben gekozen voor de stoom maaltijden. Ook in het ziekenhuis waar ik werkzaam ben is dat het geval. Patienten op de afdeling klagen over deze maaltijden. De geur van enkele maaltijden, bij opwarming, zo penetrant dat je op zoek gaat naar een dode muis.

 7. dat het in alle zorginstellingen het eten niet lekker is is niet waar. ik werk in een verzorgingstehuis waar ze zelf nog koken en het eten is goed te eten. de bewoners zijn over het algemeen erg tevreden. je kan alleen niet iedereen tevreden houden.

 8. HET ETEN IS OOK VIES IN VERPLEEGHUIZEN
  niets meer, niets minder..
  bewoners hebben gelijk. Denk je dat hun ooit nog dat lekkere balletje gehakt wat ze vroeger maakten krijgen? NEE NOOIT! heel erg vind ik dit. Massaproductie aan voeding word er gemaakt. Je kan het af en toe beter in een trog gooien en aan de varkens voeren.

 9. Het is bijna inherent aan de schaalvergrotingen binnen de zorg. En dat de zorg alleen maar als product wordt gezien . Niet het welzijn wordt door de overheid gepropageerd maar het welzijn. Laten alle zorginstellingen gewoon weer teruggaan naar ouderwets koken in de instelling zelf. Het is een keuze, die je maakt.
  In het hele zorgmanagments draait het allang niet meer echt om het welzijn van de client of de patient. Nee het gaat om productie draaien, kosten besparing ten koste van welzijn.
  Ben geschrokken van een uitspraak van een zorgbemiddelaar, die zei: we moeten productie draaien. Geld binnenhalen, door zo snel mogelijk een kamer weer te vullen met een nieuwe client.
  Vreselijk gewoon. Wat zijn we in Nederland tocht gezakt in medemenselijkheid. Hebben we alleen maar dollar)euro)tekens in onze ogen? Heel triest

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.