Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkunde populairste hbo-studie

Hbo-verpleegkunde is dit studiejaar de meest gekozen opleiding in het gehele hbo. Dit blijkt uit de definitieve studentenaantallen 2013-2014, die gisteren zijn gepubliceerd door de Vereniging Hogescholen.
Verpleegkunde populairste hbo-studie
Foto: ANP

In totaal kozen 5.070 toekomstige verpleegkundigen in het schooljaar 2013-2014 voor deze studie, een stijging van 1.135 studenten ten opzichte van vorig jaar.

Numerus fixus voor verpleegkunde

Om de enorme instroom van studenten te reguleren, stellen bijna alle opleidingen verpleegkunde een numerus fixus in voor komend schooljaar. De enorme stijging van het aantal studenten brengt de nodige problemen met zich mee, zo is het voor hogescholen moeilijk om kwalitatief goede stages aan te bieden.

‘Een student moet wel stage kunnen lopen’
Actiz, de koepel van verpleeg- en verzorgingshuizen, wil harde afspraken maken met zorgorganisaties om genoeg stageplaatsen te kunnen garanderen. Lees meer.

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. wel, ik had dus een uitgebreide tekst geschreven over het oubollige karakter rond het bedienen van de veronderstelde ‘markt’ terwijl er heel grote luxe kansen liggen om het niveau van de HBOV sterk te verbeteren en het hbo in de praktijk beter te profileren
  Inclusief tips en verantwoording..en wat blijkt..ik ga over mijn maximum aan tekens heen..
  Er zij n zo alternatieven voorhanden en te creeren die ook nog eens aansluiten bij de zgn participatiemaatschappij ism met gemeenten. wo. ook het opzetten van uitzendbureaus door HBOV’s(wete studenten ook hoe een bureau te starten, voor later)
  Verder over de warde van persoonlijke vorming die steeds wordt ondergesneeuwd door de ‘marktgerichtheid’en de opmerking dat de veronderstelling dat studenten na afstuderen in de gezondheiszorg gaan werken, wel eens averechts kon uitpakken.
  Veel studenten gaan zichzelf parkeren door gebrek aan een baantje en met zwakke selectie ( want anders hou je geen student meer over)en numerus fixus kan dat heel raar uitpakken..
  Het kan niet korter dus blijft het onvolledig
  Het zij zo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.