Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundestudent wint Holland’s Next Top Model

De Friese student verpleegkunde Akke Marije Marinus werd dinsdag gekroond tot Holland’s Next Top Model. Ze won onder andere een modellencontract bij Touché, maar droomt er nog steeds van om verpleegkundige te worden.
Holland's Next Top Model 2016 Akke Marije
Foto: Alek Bruessing

Hoe ze haar gewonnen modellencontract gaat combineren met haar opleiding, weet ze nog niet precies, maar Akke Marije wil wel haar opleiding hbo-v afmaken. In een interview met de Nieuwe Dockumer Courant zei ze daarover: ‘Ik vind modellenwerk heel erg leuk, maar ik moet en zal mijn diploma voor verpleegkundige halen. Dat is hoe ik mijn uiteindelijke toekomst voor me zie.’

Nuchtere reactie

De twintigjarige Akke Marije reageerde met Friese nuchterheid op haar overwinning: ‘Wie had dit gedacht, jongens?’ Voordat Akke Marije besloot mee te doen aan Holland’s Next Top Model, had ze maar twee keer als model voor de camera gestaan. Toch was ze in het populaire tv-programma van RTL 5 al snel een van de favorieten.

Holland’s Next Top Model

Met de titel Holland’s Next Top Model 2016 won Akke Marije een modellencontract bij Touché ter waarde van vijftigduizend euro, een eigen parfum en een auto. Op de tweede en derde plaats eindigden Colette Kanza en Emma Hagers.

Dat verpleegkundigen vaak meerdere talenten hebben, bleek al toen verpleegkundige Rutger in 2013 Heel Holland Bakt won. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.