Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundestudent wint Fontys Mensenrechten Award 2009

Renée Rutten uit Roermond won op 10 december namens Fontys Hogeschool Verpleegkunde de Fontys Mensenrechten Award 2009.
Verpleegkundestudent wint Fontys Mensenrechten Award 2009

Niet alleen de jury ook het publiek koos haar als winnaar tijdens de Conferentie Mensenrechten in Eindhoven. De oud-Fontysstudent stelde een richtlijn op voor de implementatie van waterzuiveringsinstallaties in Gambia.

Kliniek opzetten
Rutten vertrok in 2008 voor vier maanden naar Gambia om daar stage te lopen in een kliniek in Kubuneh village. Haar stageopdracht was een patiëntenregistratiesysteem op te zetten. Voor haar vertrek kwam ze in contact met de stichting Water4Life die haar vroeg te onderzoeken hoe de watervoorziening in Gambia was. ‘Water4Life wil overal ter wereld mensen toegang geven tot veilig water’, zegt Renée Rutten. ‘Het was bekend dat er in Gambia nog veel te winnen viel, maar het was niet duidelijk hoe de bevolking aan drinkwater kwam en welke sanitaire voorzieningen er waren.’

Buitengewoon verkwikkend
Juryvoorzitter Huub Evers, docent Ethiek en lector Interculturaliteit en Journalistieke Kwaliteit bij Fontys Hogeschool Journalistiek, was onder de indruk van de presentaties. De inzending van Renée noemde hij ‘buitengewoon verkwikkend’. ‘Het feit dat je zoiets opzet alleen vanuit je stage-ervaring is bijzonder.’ De wisseltrofee in de vorm van een houten beeld van kunstenaar Ben Blaauw staat komend jaar bij Fontys Hogeschool Verpleegkunde.

De award
De Conferentie Mensenrechten in Eindhoven was alweer de derde. De bijeenkomst werd georganiseerd door het taakteam Gender & Etnicieit van Fontys Hogescholen. Vier hogescholen hadden een studentenproject genomineerd voor de Award.

Limburgse Courant
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.