Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundestudenten voor stage naar Duitsland

Steeds meer verpleegkundestudenten van de Hanzehogeschool Groningen gaan stage lopen in Duitsland. Nu zijn het er zo'n honderd per jaar. Dat meldt de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool.

Bij de twee ziekenhuizen in Oldenburg in Noord-Duitsland lopen jaarlijks ongeveer 34 studenten stage. Het Evangelisches Krankenhaus Oldenburg heeft er zelfs een speciale coördinator voor aangesteld. De Hanzehogeschool Groningen heeft dit ziekenhuis dan ook benoemd als haar Verpleegkundig Regiosteunpunt Noord-Duitsland.

 

Symposium

Op donderdag 22 september vindt in het Evangelisches Krankenhaus Oldenburg een symposium plaats met als onderwerp ‘De verpleegkundeopleiding als grensoverschrijdende samenwerking.’ Het ziekenhuis heeft in samenwerking met de Groningse hogeschool een nieuw concept ontwikkeld dat grote voordelen oplevert voor beide instellingen: de aspirant-verpleegkundigen worden op een nieuwe manier geïntegreerd in het dagelijkse leven op de afdelingen van het ziekenhuis, zodat ze een nog beter idee van hun latere werkveld krijgen.

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen

Bron: Hanzehogeschool Groningen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.