Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Verpleegkundig vakblad Nursing bestaat 15 jaar

Met de verschijning van een feestelijk septembernummer viert Nursing vandaag officieel haar 15-jarig bestaan als verpleegkundig vakblad.
Verpleegkundig vakblad Nursing bestaat 15 jaar

In de afgelopen tijd is veel tot stand gekomen op verpleegkundig gebied. Meer carrièrekansen, eindelijk gekleurde uniformen en ontelbare verbeteringen in patiëntbenadering en medicatie kunnen ons blij maken. Het is slechts een greep uit de vele verbeteringen en veranderingen van vijftien jaar verpleging. Nu alleen nog een beter salaris.

Jubileumspecial
Om ons vijftienjarig bestaan te vieren vind je in het septembernummer van Nursing een jubileumspecial met daarin een overzicht van de meest in het oog springende veranderingen van de afgelopen vijftien jaar. Wat is er bijvoorbeeld veranderd en/of verbeterd op het gebied van wondzorg, pijn, diabetes en thuisverpleging? En hoe hebben de abonnees van het eerste uur ons ervaren? In drie korte interviews vertellen ze het ons en geven ze antwoord op de hamvraag: waar bewaren zij toch die stápels met Nursings? Je hoeft niet per se te wachten op de papieren Nursing, je kunt het artikel ook downloaden.

Vijftienjarigen
Niet alleen Nursing is vijftien geworden, ook de Naomi, Vénice, Merel, Janneke en Kido. Hoe kijken deze 15-jarigen tegen het verpleegkundige vak aan? En willen ze later zelf misschien de verpleging in? Lees de interviews hier!

Nursing 1994
Een wond verbinden met de houtje-touwtjetechniek, pijn meten bij kinderen, verpleegkundige diagnose. Het kwam allemaal aan de orde in de eerste Nursing, die verscheen in september 1994. Leuk om door te bladeren!

Website
Op de website vind je vanaf vandaag de uitslag van de kennistest en de fotowedstrijd, net als de blogs van oud-bloggers en columnisten. Je kunt dit alles vinden in het dossier 15 jaar Nursing. En bekijk ook vooral het filmpje met felicitaties van verpleegkundigen! Veel leesplezier!

Door: redactie Nursing, Nienke Berends

Het dossier 15 jaar Nursing vind je hier

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.