Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Verpleegkundige aangevallen door familielid patiënt

Een verpleegkundige van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem is afgelopen weekend aangevallen door een familielid van een patiënt.
Verpleegkundige aangevallen door familielid patiënt

Dat meldt het ziekenhuis in een bericht op haar website. Om privacyoverwegingen vermeldt het ziekenhuis niets over de aard en aanleiding van het geweld. ‘De mishandelde verpleegkundige maakt het nu weer goed’, zegt woordvoerder Maaike de Ridder. ‘Het was zijn laatste werkdag voor zijn verlof, hij is nu op vakantie. Het incident heeft wel een ontzettende impact gemaakt op de verpleegkundige en zijn collega’s. Binnen het team is er de hele week nog over gesproken en er is ook professionele hulp ingezet voor de verwerking.’

Familie

Volgens regionale krant De Gelderlander werd de verpleegkundige geslagen nadat een ernstig zieke patiënt werd binnengebracht op de intensive care van het ziekenhuis, gevolgd door een grote groep familie. Toen de verpleegkundige vroeg de groep te verkleinen tot maximaal 2 personen, werd dat een familielid van de patiënt te veel en kreeg de verpleegkundige een klap. Woordvoerder De Ridder bevestigd de berichtgeving van de krant.

Aangifte

Volgens De Ridder is de dader in overleg met de politie niet opgepakt om de rust te laten wederkeren en de situatie niet te laten escaleren. ‘Wel zijn er veiligheidsmaatregelen genomen voor het bezoek aan deze patiënt, omdat veel verpleegkundigen op de afdeling zich er niet prettig bij voelden dat de dader nog op bezoek kon komen. Dit is besloten in overleg met de politie en onze beveiligingsmedewerkers.’ De verpleegkundige heeft aangifte gedaan. De zaak is in onderzoek en er zijn nog geen arrestaties verricht.

4 REACTIES

  1. Het lijkt wel of wij als verpleegkundigen en zorgkundigen vogelvrij zijn. De politie houdt de dader niet aan is daar zo'n voorbeeld van. Ook mbt klachten: patiënten kunnen officieel klagen over ons; wij niet over hen. Kunnen we daar ook eens iets aan doen?

  2. Lees alle reacties
  3. Volgens De Ridder is de dader in overleg met de politie niet opgepakt om de rust te laten wederkeren en de situatie niet te laten escaleren. 'Wel zijn er veiligheidsmaatregelen genomen voor het bezoek aan deze patiënt,
    Met deze reactie wordt de zorgverlener niet echt beschermd, integendeel.

  4. Ergelijk. Hoogst waarschijnlijk allochtonen. Oeps mag je alleen denken. Als ik in een vervelende discussie terecht kom dan is het wel met moslims. Zonder dat je het snel door hebt beland je daar in. Iedere keer weer die incidenten met hen. Op de eerste hulp in een A'dams ziekenhuis worden vrouwelijke collega's soms voor hoer en anders uitgemaakt. Gelukkig laten we in A'dam die dingen niet zeggen.We manen hen te stoppen met die onzin of anders kunnen ze vertrekken.Ergelijk vind ik ook de houding van de politie. Aanhouden diegene die een ander mishandeld. Dat doen ze ook in andere situaties. Geen enkele uitzondering hoort daar bij. Ik zou aangifte doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.