Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundige als gameheld

Super Mario broeders, Sonic the Hedgehog (bestaat ‘ie nog?) en Lara Croft opgepast. Gameland heeft er een superheld bij: een verpleegkundige schoonheid genaamd Marie.
Verpleegkundige als gameheld

Marie is de hoofdpersoon in de game ‘Mijn Droomjob: Verpleegster’ voor de Nintendo DS en is bedoeld voor meisjes vanaf 8 jaar.

Botbreuken
In het computerspel heeft Marie net haar verpleegkundige opleiding voltooid en gaat nu in een ziekenhuis werken. Daarbij moeten patiënten met allerlei uiteenlopende klachten worden verzorgd: verzwikking van enkels, scherven in armen, insectenbeten, allergieën, hartproblemen… Om dat op te lossen moeten onder meer röntgenfoto’s worden gemaakt en gipsverbanden gelegd. In het spel kan de speler gebruik maken ‘echte’ verpleegkundige technieken en moet de speler praten en discussieren met patiënten om ze beter te behandelen.

Examen doen
Aan het eind moet de speler van het spel voor vier examens slagen en dan is hij of zij een echte verpleegkundige.

Droomjobs
‘Mijn Droomjob: Verpleegster’ is er één in de categorie droomjobs. Zo kun je ook kiezen ‘Mijn Droomjob: Popstar’ en ‘Mijn Droomjob: Topmodel.’ Leuk voor zoons, dochters, neefjes of nichtjes die jou willen opvolgen misschien?

Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ik had het gekocht en binnen 30 minuten uitgespeeld. het is heel kinderlijk en voegt niets toe aan enige kennis dan ook. De kennisvragen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar misschien iets te specifiek, maar dat is dan ook alles. ( waar liggen je longen, ribben, wat is je dikke darm, dunne darm, blinde darm.) het verzorgen van de verwondingen is rondjes maken met het gamestickje. dat is alles. Ik heb het na het uitspelen aan mijn kleindochter gegeven ( ruilen of terug sturen schijnt niet te mogen bij b.com)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.