Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundige bedenkt beeldverbinding op IC

Verpleegkundig specialist Fezila Abid-Ali heeft een live-beeldverbinding bedacht waarmee volwassenen op de afdeling intensive care (IC) van het Erasmus MC contact kunnen leggen met familie en vrienden.
Verpleegkundige bedenkt beeldverbinding op IC

Het Erasmus MC is het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze mogelijkheid biedt, zo meldt Zorgvisie.

Het idee ontstond toen een patiënt geïsoleerd op de IC lag en zijn zoontje vier maanden niet kon zien. Met een laptop met webcam kan verbinding worden gemaakt met de patiënt. Het middel wordt alleen ingezet als familieleden en vrienden echt niet in staat zijn om te komen. ‘Ik heb veel medewerking gehad van andere collega’s, zoals de security officer’, zegt Abid-Ali tegen Zorgvisie. ‘Daardoor is de verbinding niet alleen veilig, maar ook wettelijk mogelijk.’

Live-verbinding
‘Vorig jaar heb ik meegemaakt dat een vrouw op sterven lag’, vertelt Abid-Ali. Ze was omringd door haar gezin. Alleen haar zoon ontbrak, omdat hij op zakenreis was naar New Delhi. Dankzij de live-verbinding via de laptop, kon hij zijn moeder toch nog in leven zien.’

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Wat heeft hij bedacht dan: geef een patiënt een laptop en hij kan Skype met familie? In ons ziekenhuis word heel wat af geskyped tussen patiënten en hun familie op de laptop of tablet. De neonatologie heeft ook al eeuwen beveiligde webcams. Aangezien hij vast geen eigen communicatie software heeft ontwikkeld ben ik dan wel benieuwd wat hier zo speciaal aan is…..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.