Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige beschuldigd van seksueel misbruik

In mei dit jaar is een medewerker van GGZ Drenthe vanwege ernstig grensoverschrijdend gedrag op staande voet ontslagen. Dat gebeurde na intern onderzoek. Dit meldt GGZ Drenthe. Volgens insiders gaat het om een verpleegkundige.

De Meppeler Courant meldt dat het zou gaan om seksueel misbruik van waarschijnlijk meerdere cliënten uit Meppel, Hoogeveen en omgeving. Een oud-cliënte uit Meppel heeft de kwestie naar buiten gebracht.

 

Thuis

De ontslagen medewerker kwam bij cliënten thuis. Daar zou het misbruik hebben plaatsgevonden. De 47-jarige oud-cliënte uit Meppel kreeg voor het eerst in 2008 met hem te maken. ‘Ik vond het vreemd dat hij tijdens de gesprekken op zijn kamer in het GGZ-kantoor op Blankenstein in Meppel geen notities maakte. Ik heb nooit een behandelingsplan onder ogen gehad.’

 

Schokkende zaak

GGZ Drenthe probeert nu in kaart te brengen wie slachtoffer zijn geworden. Een woordvoerder van de instelling spreekt van een ‘zeer schokkende zaak’.

 

IGZ

Er is melding gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de casus is in voorbereiding bij het tuchtcollege. Een strafrechtelijke aangifte is in overleg met de politie in voorbereiding.

 

Auteur: Redactie TvZ
Bron: GGZ Drenthe

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.