Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundige besmet met Mexicaanse griep

Voor het eerst is in Duitsland de Mexicaanse griep geconstateerd bij iemand die niet in Mexico is geweest. Het gaat om een Duitse verpleegkundige.
Verpleegkundige besmet met Mexicaanse griep

Dat hebben de Duitse autoriteiten vandaag laten weten. 
 
Behandelen
De vrouw uit Nederbeieren is een verpleegkundige die besmet raakte door het behandelen van een patiënt die het virus al onder de leden had. De vrouw is weer hersteld, ze maakt het goed volgens het Duitse ministerie van volksgezondheid.

Duitsland
In Duitsland zijn in totaal vier besmettingen met de Mexicaanse griep geconstateerd. Hoewel er nu voor zover bekend voor het eerst sprake is van overdracht van het Mexicaanse griepvirus binnen Duitsland, zegt de regering overal op voorbereid te zijn.

331 besmettingen
Over de hele wereld hebben zeker 331 mensen de Mexicaanse griep onder de leden. Onderzoek heeft bevestigd dat zij aan de virusziekte lijden. Dat meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag. Verreweg de meeste bevestigde gevallen van Mexicaanse griep komen uit Mexico.

Slachtoffers
In Nederland is één besmetting geconstateerd. De WHO handhaaft vooralsnog alarmfase 5, het op één na hoogste alarmniveau. Pas bij alarmfase zes is formeel sprake van een pandemie.

Formeel
Tot nog toe zijn tien mensen overleden aan de ziekte. In Mexico zijn formeel negen personen overleden aan de griep. De autoriteiten houden er rekening mee dat het werkelijke dodental hoger ligt. In de Verenigde Staten staat van één persoon vast dat hij aan de Mexicaanse griep is bezweken.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.