Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige bezetting als prestatie-indicator

Britse Ziekenhuizen moeten binnenkort zeer waarschijnlijk iedere drie maanden cijfers openbaar maken over het aantal verpleegkundigen per bed dat zij inzetten. Dit is een van de kwaliteitscriteria op basis waarvan de Britse overheid ziekenhuizen gaat beoordelen.

Het ministerie van gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk werkt op dit moment aan een ‘Quality dashboard’ dat voorschrijft op basis van welke informatie de prestaties van ziekenhuizen beoordeeld moeten worden. De verpleegkundige bezetting zou een onderdeel worden van het dashboard, zo meldt Nursing Times. Het is niet bekend of er een criterium komt voor de ideale bezetting. Naast informatie over de verpleegkundige bezetting zouden ziekenhuizen ook inzicht moeten geven in ondermeer het aantal artsen per bed, de resultaten van tevredenheidsonderzoeken, de prevalentie van ziekenhuisinfecties en mortaliteitscijfers.

 

Bezettingsgraad voorschrijven

In het Verenigd Koninkrijk loopt een discussie of de overheid bezettingsgraden moet voorschrijven. De Britse beroepsvereniging voor verpleegkundigen Royal College of Nursing, pleit voor een minimale bezettingsnorm. Ook de grootste Britse vakbond voor medewerkers in de publieke sector, Unison, draagt dit standpunt breed uit.

 

Redactie TvZ – Esther van Heeswijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.