Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige blijkt brandstichter verpleeghuis: 11 doden

Een Australische verpleegkundige heeft bekend de brand in een verpleeghuis te hebben aangestoken, waarbij elf bewoners stierven. Onder hen was een Nederlands slachtoffer.
Verpleegkundige blijkt brandstichter verpleeghuis: 11 doden
Foto: Ten News

De 37-jarige Roger Dean stichtte de brand in november 2011 in Quakers Hill in New South Wales een paar uur nadat de politie hem had verhoord over diefstallen in het verpleeghuis. Vlak na de brand werd Dean als held geprezen, omdat hij had geholpen bij het evacueren van de bewoners. Hij gaf hier ook diverse tv-interviews over. Uiteindelijk kwam aan het licht dat hij zelf verantwoordelijk was voor de brand. Tijdens de rechtszaak die nu gaande is, heeft hij ook toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor de diefstal van medicatie destijds.

Klik hiervoor een ‘helden-interview’ dat brandstichter Roger Dean vlak na de brand gaf

Nederlands slachtoffer

Drie bewoners stierven tijdens de brand, acht andere bewoners overleden later aan verwondingen. Onder hen was ook de Nederlandse Neeltje Valkay (90). Zij werd aanvankelijk uit het huis gered, maar overleed vier dagen later wegens de rook die ze had ingeademd. Haar dochter Elly is opgelucht na de bekentenis van Dean tijdens de rechtszaak: ‘Mijn gebeden zijn verhoord, het recht zal zegevieren’, vertelt ze aan dagblad The Guardian.

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.