Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundige draagt liever uniform dan eigen kleding

De meest gehoorde klachten over het verpleegkundig uniform gaan over de kwaliteit en de maat. Dat blijkt uit een enquête met vragen over het uniform uitgevoerd door beroepsorganisatie V&VN onder 575 verpleegkundigen en verzorgenden, gepubliceerd in V&VN Magazine.
Verpleegkundige draagt liever uniform dan eigen kleding

Bijna 60 procent van de ondervraagde verpleegkundigen en verzorgenden draagt een uniform op het werk, iets meer dan 40 procent werkt in eigen kleding. Veertig procent van de verpleegkundigen en verzorgenden die eigen kleding dragen, wil liever in een uniform werken. Ook ontvangen zij geen vergoeding voor hun kleding. 

Naleven voorschriften
Volgens bijna de helft van de respondenten gelden in hun instelling hygiënevoorschriften voor werkkleding. Ze krijgen hierover informatie via hun leidinggevende of via het intranet. 39 procent van de ondervraagden draagt op koude dagen niets extra’s en houdt zich daarmee aan de hygiëneregels, net als collega’s die een t-shirt met korte mouwen (24 procent) of een jasje van de instelling dragen (10 procent).

Schoenen
Driekwart van de verpleegkundigen en verzorgenden loopt met werkschoenen naar binnen en buiten, de overige kwart wisselt van schoenen. Onderzoek van de Werkgroep Infectiepreventie toont aan dat het wisselen van schoenen noodzakelijk is om het meenemen van bacteriën te voorkomen.

Lees ook:
Verpleegkundige dragen ‘oneerlijk’ uniform
Directie trekt wit uniform aan uit loyaliteit
Verpleegkundige uniform wordt modetrend van 2012

Beeld: Arno Massee
Door: redactie Nursing, Marloes Oelen

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.