Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundige durft niet te getuigen

De verpleegkundige van het Radboudziekenhuis die in januari werd bedreigd door twee verdachten van een dodelijk scooterongeval, wil niet getuigen.
Verpleegkundige durft niet te getuigen

De man wil niet getuigen uit angst voor represailles, meldt Omroep Gelderland. Justitie heeft de mogelijkheid de man te dwingen, maar ziet daar vanaf. Afgelopen vrijdag was de pro-formazitting tegen de twee verdachten van achttien en twintig jaar. De verdachten staan terecht wegens onder meer doodslag in vereniging, dan wel dood door schuld.

Patiënt overleden
De verpleegkundige probeerde in januari dit jaar samen met een arts het leven te redden van de man die door twee jongens met een scooter was aangereden. De twee jongens zouden zich vervolgens in het UMC St. Radboud ernstig hebben misdragen. Het 50-jarige slachtoffer is later overleden.

Veroorzakers onrust
De politie hield de jongens in het UMC St Radboud continu onder toezicht. Een groep van twintig jongeren, onder wie familieleden, veroorzaakte onrust bij de ingang van de eerste hulp. Negen agenten hebben samen met de beveiliging van het ziekenhuis de groep buiten gehouden.

Geen aangifte
De Radboud-medewerker weigerde om aangifte te doen uit vrees voor represailles. Het Radboud-ziekenhuis heeft wel aangifte gedaan om de identiteit van de medewerker af te schermen.

Omroep Gelderland
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.