Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundige ergert zich aan regeltjes

Verpleegkundigen en verzorgenden ergerden zich de afgelopen maanden het meest aan nieuwe regelgeving voor incidenten, centrale indicatiestelling via het CIZ en de grote hoeveelheid formulieren voor verantwoording en controle door overheid, verzekeraars, en de Inspectie voor Gezondheidszorg.

Dit blijkt uit een onderzoek onder de achterban van V&VN. De beroepsvereniging riep haar leden in 2008 op hun grootste bureaucratische ergernissen te melden, op verzoek van het ministerie van VWS.

Oplossingen
Toch waren de deelnemers niet alleen geïrriteerd, zegt V&VN. Ook kwamen deelnemers aan het onderzoek met praktische oplossingen naar voren om bureaucratie te verminderen. Een van die oplossingen was bijvoorbeeld een snelle invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en het wijzigen van de indicatiestelling.

V&VN
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Hoezo, bureaucratie? We zouden toch, volgens de regering, althans, minder met de bureaucratie te maken gaan krijgen? Maar….de stapel formulieren wordt haast met de dag hoger. En wat doen we er uiteindelijk mee? Juist….10 jaar bewaren.Voor het geval dat.
    Alleen al in de thuiszorg wordt het met de dag erger. De instelling denkt hiermee te voldoen aan de eisen die alle instellngen nodig vinden.
    Zo lang wij niet met zijn allen NEE zeggen en weigeren om de paperassen in te vullen gaat alles gewoon door.
    Dus…..stoppen ermee of erop aandringen dat al die papieren ook daadwerkelijk gelezen dan wel gebruikt worden. Maar wie durft?????
    Wat zijn wij bang geworden voor repressailles, zeg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.