Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Verpleegkundige gebeten en gekrabd door patiënt

Een verpleegkundige op de spoedeisende hulp van het Medisch Centrum Leeuwarden is gisteravond laat aangevallen door een 41-jarige patiënte.  
Verpleegkundige gebeten en gekrabd door patiënt

De vrouw was eerder die avond door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de behandeling wilde de vrouw het ziekenhuis verlaten. Er ontstond een worsteling met een verpleegkundige. Die werd door de verdachte gebeten en gekrabd.

Geestverruimende middelen
Het ziekenhuis waarschuwde onmiddellijk de politie. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd zo voor nader onderzoek ingesloten.
Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis was de patiënte waarschijnlijk onder invloed van ‘geestverruimende middelen.’

Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

6 REACTIES

 1. Agressie in de zorg komt helaas nog veelvoudig voor. De gevolgen van agressie in de zorg blijven ook niet achterwege; hogere ziekteverzuim percentages en een grotere neerslachtigheid zijn enkele voorbeelden hiervan. Veel zorgverleners zouden nooit van baan wisselen; ondanks de risico’s van agressie in de zorg. Omgaan met het probleem en het streven naar oplossingen moeten het werkklimaat beter maken.
  Lees meer over agressie in de zorg op http://www.Aggressio.nl
  Aggressio heeft speciale trainingen voor de zorgsector.

 2. Lees alle reacties
 3. @Vicky: deze vrouw zat onder de geestverruimende middelen en dat heeft vaak verwarring en agressie tot gevolg. Desondanks heeft ook zij recht op een behandeling en moet ook zij gewoon met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden als dat nodig is. Wie weet waarom ze die middelen genomen heeft, wij kennen het verhaal erachter niet en ik vind dan ook niet dat het aan ons is daarover te oordelen.
  Overigens betekent dat niet dat geweld getolereerd moet worden, dat kan gewoon niet, maar wel heeft iedereen recht op gelijke behandeling, ook als iemand zelf schuld lijkt te hebben aan de ziekte/aandoening/overdosis.

 4. @ jose:
  Heel vervelend dat dit jou en je dochter is overkomen maar de belangrijkste reden waarom iemand, met een serieuze klacht, 4 uur op een SEH moet wachten op behandeling is dat er volk naar toe komt die ook bij een huisarts prima terecht kan en dat daardoor de wachttijden zeer ernstig oplopen. En wat dacht je van al dat volk die zich bewust naar de vernieling helpt door drugs en alcohol en vervolgens de seh kort en klein slaan omdat ze compleet doordraaien. Je kunt ze niet op straat laten liggen en dat betekend dat jij met je relatief simpele klacht nog even mag wachten. Het “simpel” oplossen met goed beleid is in mijn ogen een opmerking die kant noch wal raakt. Wat is dan goed beleid? En hoe “simpel” ga je het dan aanpakken? Denk je niet dat als het heel “simpel” zou zijn er niet allang naar gehandeld zou worden? En kom dan ook met argumenten over hoe het dan anders zou kunnen. Het is heel makkelijk om alleen maar te klagen over hoe het niet moet! En dat burgers het zat zijn, ja dat snap ik. Denk je niet dat de verpleegkundigen en artsen het zat zijn? Maar dan moeten we met z’n allen maar eens meer gaan investeren in de zorg in plaats van alleen maar bezuinigen. En wees gerust, met een slagaderlijke bloeding ga je altijd voor…..ook Youp van het Hek.

 5. Ik ben verpleegkundige en moeder en was deze week met mijn verstandelijk gehandicapte dochter op de SEH. die , naar later bleek ,een retentie blaas van 850cc bleek te hebben.Vooraf gaven wij aan dat zij door haar handicap niet teveel prikkels aankan en enigzins rust in haar omgeving echt noodzakelijk is. Nu kan dat op een SEH ook lastig, maar we hebben 4uur moeten doorbrengen voor haar blaas werd geleegd!!!en hebben 7 artsen/ assistenten/ verpleekundigen gezien en er werd enorm slecht gecommuniceerd. Het liep gewoon niet goed. Nu zijn wij brave en vriendelijke burgers en bleven dat ook. Maar tegen elkaar zeiden we wel, “Je zou hier agressief van worden en iemand achter de bali vandaan willen trekken. Wat een ongeorganiseerde toestand. Hoe simpel kan je dit oplossen met goed beleid. Dus ik kan me sommige reacties voorstellen hoor. Er zijn 2 kanten in dit verhaal. De vraag is ook waarom burgers in het algemeen bozer worden? Om in de Youp van het Hek telecom sfeer te blijven…..We zijn het zat! Daar zit wat in toch?

 6. @ hugo
  Een verpleegkundige houdt heus niet iemand tegen. Maar als er nog een infuusnaald of apperatuur aan mevr. hangt zal ze dat toch moeten loskoppelen of uithalen!
  Dit soort dames moet je maar niet brengen met ambulance, zonde van tijd, laat ze maar aan lot over tot ze zelf hulp zoeken, dan heeft dat misschien meer zin.

 7. Sorry hoor. De patient wil weg, de verpleegkundige houdt haar tegen, waarop de patient gaat krabben en bijten. En dan wordt de patient gearresteerd? Geweld van de verpleegkundige wordt met geweld beantwoord. Sommige collega moeten echt eens wat kritischer naar zichzelf kijken ipv te zeuren over toenemend geweld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.