Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundige gedood in Duits ziekenhuis

In een ziekenhuis in de Duitse plaats Lörrach is een verpleegkundige doodgeschoten. Er vielen ook drie andere doden, waaronder de vrouw die heeft geschoten.
Verpleegkundige gedood in Duits ziekenhuis

Volgens de Duitse politie doodde de vrouw eerst haar ex-partner en hun vijfjarige zoon in een woning in Lörrach. Ze stak de woning in brand en daardoor ontstond er een enorme explosie.

Verpleegkundige gedood
Daarna liep de vrouw al schietend een ziekenhuis binnen en raakten twee passanten door schoten zwaargewond. Vervolgens ging de vrouw naar de afdeling gynaecologie op de eerste verdieping, waar zij eveneens schoten loste. Een politieagent die in zijn vrije tijd daar aanwezig was, raakte ze daarbij in de knie. Ook had zij een mes bij zich, waarmee zij de verpleegkundige neerstak.

Vuurgevecht in ziekenhuis
De vrouw begon vervolgens te schieten op toegesnelde agenten en kwam om het leven toen zij terugschoten. ‘Er was een hevig vuurgevecht in het ziekenhuis, dat zeer gevaarlijk had kunnen zijn, maar afgaand op wat we nu weten is er niemand anders gewond geraakt’, aldus het openbaar ministerie.

Relatieproblemen
De politie kan nog niets zeggen over de identiteit en het motief van de vrouw. Volgens Duitse media gaat het om een 41-jarige advocate. Ook berichten zij dat het motief in de relationele sfeer ligt, want de man en de vrouw zouden onlangs zijn gescheiden.

Der Spiegel / ANP
Door: Redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.