Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Verpleegkundige geeft agressieve patiënt aan

Een verpleegkundige van het Atrium Medisch Centrum in Heerlen heeft aangifte gedaan tegen een patiënt die hem met een kruk belaagde.
Verpleegkundige geeft agressieve patiënt aan

De 71-jarige man gaf de verpleegkundige zondagavond een klap met een loopkruk, nadat hij hem eerst ruw had beetgepakt. Dit maakte de politie bekend. De verpleegkundige hield een krabwond en een gescheurd jasje over aan de plotselinge aanval.

De man had zich eerder die dag al geërgerd aan een andere verpleegkundige, die zijn boterhammen smeerde. Hij werd opnieuw boos, toen een verpleegkundige van de avonddienst hem daarover aansprak. Voor zover het ziekenhuis weet, had de man geen psychiatrische voorgeschiedenis.

Verpleegkundige deed aangifte
De verpleegkundige deed dinsdag aangifte bij de politie. Aangifte doen van agressie is voor veel ziekenhuizen nog niet vanzelfsprekend. Vaak overheerst de angst voor represailles door de dader(s). Anoniem getuigen is alleen in zeer extreme gevallen mogelijk.

De Volkskrant
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing. 

4 REACTIES

  1. @astridalex. Ik kan me voorstellen, dat men huiverig is om aangifte te doen uit angst voor wraakacties van de kant van de dader(s). En al helemaal als je niet anoniem aangifte mag doen.
    Ook ik hoor bij diegenen, die wel aangifte zouden doen. Ik ben gruwelijk allergisch voor onrecht.
    Trouwens ik ben het eens met Martin. Ik ervaar ons soms als schietschijf/vogelvrij in de gezondheidszorg.

  2. Lees alle reacties
  3. Niet alleen bij agressie, maar ook bij misplaatste beschuldiging van ongenste intimiteiten zouden we als hulpverleners aangifte moeten doen (zie artikel over vrijspraak van ontucht). Het wordt tijd dat we weerbaar(der) worden en ons niet alles meer laten welgevallen. We zijn al vogelvrij, want onze werkgever komt niet voor ons op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.