Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Kim van Leeuwen is Talent van het Jaar

Verpleegkundige Kim van Leeuwen is gisteren gekozen tot managementtalent van het jaar. Vaktitel Zorgvisie reikt de prijs jaarlijks uit aan de meest talentvolle jonge manager in de Nederlandse gezondheidszorg.
Verpleegkundige Kim van Leeuwen is Talent van het Jaar

Sinds 2007 is Van Leeuwen teamleider bij de afdeling Orthopedie in het Reinier de Graaf Gasthuis. Ze werkt nog nauwelijks als verpleegkundige, maar geeft trainingen in haar ziekenhuis om (werk)processen te verbeteren. De jury prijst de ambitieuze verpleegkundige om haar authentieke persoonlijkheid en de intensiteit waarmee zij nadenkt over haar werk, zo meldt Zorgvisie. ‘Ze gaat de pijnlijke sfeer niet uit de weg en bij haar manier van leiderschap speelt passie een hele grote rol. Misschien is dit wel de nieuwe manier van leiding geven.’

Verkorten ligduur
In 2009 begon Van Leeuwen met het analyseren van de ligduur van patiënten met knie- en heupaandoeningen in het Reinier de Graaf Gasthuis. Dankzij een meer doelmatige werkwijze van het team van orthopeden, (transfer-)verpleegkundigen, fysiotherapeuten en orthoconsulenten kon de gemiddelde ligduur van deze patiënten worden teruggebracht van zes naar vier dagen, en op dit moment naar 2,9 dagen.

Hygiëneregels
Van Leeuwen ontwikkelde daarnaast het Zorgkaartenspel. Medewerkers nemen een van de 120 Zorgkaarten in de categorieën algemeen, veiligheid, hygiëne en protocollen en beantwoorden de vraag of voeren de opdracht uit: hoe ga jij of hoe gaat jouw collega om met patiënten, met hygiëneregels, met protocollen en veiligheidsvoorschriften? Het spel geeft verpleegkundigen houvast en helpt om de kwaliteit voortdurend te verbeteren.

Lees een interview met Kim van Leeuwen op Zorgvisie.nl.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.