Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Kim van Leeuwen is Talent van het Jaar

Verpleegkundige Kim van Leeuwen is verkozen tot Talent van het Jaar door vaktitel Zorgvisie. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle jonge manager in de Nederlandse gezondheidszorg.

Van Leeuwen ontvangt de prijs omdat ze de afgelopen jaren zeer succesvol is geweest bij het Reinier de Graaf Gasthuis. Zij is sinds 2007 teamleider bij de afdeling Orthopedie. Door de jury werd zij geprezen om haar authentieke persoonlijkheid en de intensiteit waarmee zij nadenkt over haar werk. ‘Ze gaat de pijnlijke sfeer niet uit de weg en bij haar manier van leiderschap speelt passie een hele grote rol. Misschien is dit wel de nieuwe manier van leiding geven.’

 

Verbeteringen

In 2009 begon van leeuwen met het analyseren van de ligduur van patiënten met knie- en heupaandoeningen in het Reinier de Graaf Gasthuis. Dankzij een meer doelmatige werkwijze van het team van orthopeden, (transfer-)verpleegkundigen, fysiotherapeuten en orthoconsulenten kon de gemiddelde ligduur van deze patiënten worden teruggebracht van zes naar vier dagen, en op dit moment naar 2,9 dagen. Van Leeuwen ontwikkelde daarnaast het Zorgkaartenspel. Medewerkers nemen een van de 120 Zorgkaarten in de categorieën algemeen, veiligheid, hygiëne en protocollen en beantwoorden de vraag of voeren de opdracht uit: hoe ga jij of hoe gaat jouw collega om met patiënten, met hygiëneregels, met protocollen en veiligheidsvoorschriften? Aan het eind van de dag bespreken zij onderling de resultaten van hun speurtocht: wat ging goed, wat kan ik morgen beter doen, en hoe?

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.