Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Verpleegkundige krijgt Florence Nightingale-prijs

MS-verpleegkundige Laura van der Velde van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft de Nightingale Award van haar werkgever gekregen.

Op initiatief van de Cliëntenraad looft het Jeroen Bosch Ziekenhuis jaarlijks een prijs uit voor de meest patiëntvriendelijke medewerker.

MS-website
Volgens de jury draagt Laura van der Velde draagt over de hele breedte van haar activiteiten het gedachtengoed van Florence Nightingale uit. Zo zet ze zich, zowel beroepsmatig als in haar vrije tijd, in voor een goede communicatie met MS-patiënten. Zo was ze de drijvende kracht achter de MS-website.

Verpleegkundige in haar vrije tijd
Ook draagt zij bij aan de kwaliteit van zorg door het opzetten van een goed patiëntregistratiesysteem en door patiënten te stimuleren mee te doen aan patiënttevredenheidsonderzoeken. In haar vrije tijd begeleidt Van der Velde zeilkampen voor MS-patiënten, en ondersteunt ze de patiëntenvereniging in haar woonplaats te ondersteunen. Naast een dinerbon en een kunstwerk krijgt Van der Velde 5000 euro die op de werkplek besteed moet worden.

Jeroen Boschziekenhuis
Door: redactie Nursing

5 REACTIES

  1. Als directe collega en mede aandrager van Laura als kandidaat: Het geld dat Laura heeft gewonnen, moest ten goede komen aan de patientenzorg van het JBZ. Wij hebben samen met ander geld dat we hadden gewonnen een groot lustrumsymposium georganiseerd voor alle MS patienten van ons MS centrum. Zij werden bijgepraat op het gebied van MS en kregen een feestelijke lunch aangeboden. En meteen gelegenheid om het nieuwe ziekenhuis eens op een andere manier te bezoeken.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.