Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Verpleegkundige loopt meer kans op scheiding

Verpleegkundigen lopen meer kans op scheiden dan andere beroepsgroepen, dit blijkt uit een Britse studie.
Verpleegkundige loopt meer kans op scheiding

Het beroep van huwelijkspartners blijkt van invloed op de kwaliteit van het huwelijkse leven. Dat is gebleken uit een Britse studie. Uit het onderzoek blijkt dat verpleegkundigen en verzorgenden 40 procent kans lopen in een scheiding te belanden. Volgens het onderzoek, waarover 6 Minutes zaterdag bericht, komt dit doordat een verzorgend beroep ten koste gaat van de zorg die thuis noodzakelijk is.

Trouw niet met een psychiater
Beroepsgroepen die het wat dat betreft beter doen zijn CEO’s, apothekers en boeren: allen blijven qua scheidingspercentage steken rond de 10 procent. Trouwen met een journalist geeft met 18 procent een gemiddelde kans op scheiding. Overigens loopt een trouwbelofte met een psychiater het vaakst uit op een mislukking (40 procent van deze huwelijken strandt).

Het onderzoek
Om de resultaten te duiden hebben de onderzoekers gepoogd enkele tendensen vast te stellen. Zo menen zij onder meer dat zogenaamde veeleisende beroepen een verhoogde kans op scheiden geven. Hetzelfde zou gelden voor ‘extraverte’ banen, die met elkaar gemeen hebben dat het werk voornamelijk draait om menselijk contact. De kans om op een ander verliefd te worden zou door dit soort beroepen toenemen. Voor het onderzoek heeft psycholoog Michael Aamodt  449 beroepsgroepen onderzocht. De resultaten zijn opgenomen in het Britse Journal of Police and Criminal Psychology.

6minutes.be
Door: redactie Nursing

8 REACTIES

 1. Pfff, hebben ze ook gekeken naar de beweegredenen om te gaan trouwen!? En welke beroepsgroepen zijn buiten beschouwing gelaten, gaat het hier om de blanke bevolking of zijn de ook “allochtonen” ook belicht en hoeveel mensen hebben er aan meegewerkt en zijn al die mensen wel allemaal zo eerlijk in het geven van antwoorden!? Compleet onbetrouwbaar onderzoek lijkt mij!

 2. Lees alle reacties
 3. Ik kan me dit heel goed voorstellen. De werkdruk is enorm en als je thuiskomt heb je ook nog een hoop huishoudelijke taken te doen, koken, kinderen etc. Als je eindelijk met alles klaar bent ben je te moe om een goed gesprek te voeren of voor wat intimiteit met je partner.

 4. Hahaha, ik lach even bij dit onderwerp!
  Ik ben verpleegkundige, heb ook vrijwilligerswerk, mijn wederhelft is militair. Dus we zijn alletwee onregelmatig aan het werk, waarvan hij soms maanden op missie is. Hebben we ook nog 3 kids! We hebben het prima samen en ondanks dit verdelen we de taken ook nog eens (op de missies na dan;-)) Maar ik durf te zeggen dat we een heerlijk huwelijk hebben…..
  Flauwekul of zijn wij de uitzondering die de regel……

 5. Is niet zo gek idd; als men eist dat je twee weekeinden per maand MOET werken en qua dagdienst
  uiterlijk 7.30 MOET starten gaan velen eraan onderdoor bij gebrek aan gezinsleven en structuur
  voor zowel kind als de partner die veelal ook elders baan heeft en weekeinden juist moet bijkomen ipv. 100% huishouden overnemen bij gebrek aan moeder..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.