Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundige mag meepraten over toekomst

Verpleegkundigen gaan discussiëren over de toekomst van hun beroep. Hiermee leveren ze een bijdrage aan de veranderingen in de gezondheidszorg.
Verpleegkundige mag meepraten over toekomst

Wat is er de afgelopen tien jaar met verpleegkundigen gebeurd en hoe gaan zij zich in de toekomst ontwikkelen? Het zijn vragen die ter discussie worden gesteld in ‘Verpleegkundigen en verzorgenden 2020’ van V&VN. ‘In de vorm van ronde tafel gesprekken discussiëren de beroepsgroepen over bijvoorbeeld de vergrijzing en het aantal chronisch zieken’, legt Monique Verkerk van V&VN uit.

Beroepsprofiel
Ook de groeiende schaarste op de arbeidsmarkt en de behoefte aan een duidelijk carrièreperspectief zijn thema’s die besproken worden. Verkerk: ‘Verpleegkundigen denken bijvoorbeeld na over de aanpassing van het beroepsprofiel. Handhaven we de verpleegkundig specialist en het niveau 4 en 5 bij verpleegkundigen of is er een voorkeur voor een andere indeling?’

Toekomst
In een later stadium wordt er gesproken met andere partijen in de zorg. Het project mondt uiteindelijk uit in een duidelijke toekomstprofilering van de beroepen op het terrein van de verpleging en verzorging.

Het project start vanaf september 2010. Verpleegkundigen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de V&VN-afdelingen.

V&VN
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.  

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Verpleegkundigen gaan discussiëren over de toekomst van hun beroep. Hiermee leveren ze een bijdrage aan de veranderingen in de gezondheidszorg. Het is nog maar de vraag in hoeverre inderdaad een direct verband kan worden gelegd tussen de feiten in de eerste en de tweede zin. Dit impliceert immers dat de beleidmakers willen luisteren naar wat de verpleegkundigen te melden hebben. Dat zou overigens wel slim zijn van die beleidmakers. Zonder verpleegkundigen komen ze immers niet ver.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.