Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige mag weer klagen over zomerdrukte

Vakbond NU’91 is vandaag wederom een meldpunt gestart waar verpleegkundigen hun klachten over onderbezetting tijdens de zomer kunnen melden.
Verpleegkundige mag weer klagen over zomerdrukte

NU’91 wil graag van verpleegkundigen en verzorgenden weten of de bezetting op de afdeling of in de instelling dit jaar beter is geregeld dan vorig jaar tijdens de zomerperiode. ‘Is de bezetting dit jaar goed, of moet er nog steeds met minder of onervaren personeel dezelfde zorg verleend worden? Dan wordt de stand van zaken zichtbaar,’ aldus woordvoerster Karin Weerts. ‘Wij bundelen alle reacties. En gaan als dat nodig is weer in gesprek met werkgevers, politiek en inspectie.’

Weinig verpleegkundigen
Vorig jaar waren binnen zes uur de na opening van het meldpunt al honderden klachten binnen. ‘De meldingen in 2009 leverden ons een concreet beeld van de soms schrijnende situaties waarin de zorg en haar medewerkers, patiënten en cliënten verzeild raken tijdens de zomerperiode,’ aldus Karin Weerts. ‘De rode draad in de meldingen was dat er met nog minder personeel dezelfde zorg verleend moet worden.’

Epilepsie
Vorig jaar meldden verpleegkundigen bijvoorbeeld dat zij en collega’s tijdens de zomer werden vervangen door onbekwame vrijwilligers. Ook vertelde een verpleegkundige in de gehandicaptenzorg dat ze een epilepsiepatiënt niet kon behandelen, omdat ze de andere bewoners niet alleen kon laten. Ze moest de hulp van 112 inschakelen.

NU’91
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.    

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.