Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundige mishandeld in ziekenhuis

In een ziekenhuis in Nijmegen is zondagochtend een verpleegkundige mishandeld. De verpleegkundige werd bedreigd en aangevallen door een vriend van een patiënt.
Verpleegkundige mishandeld in ziekenhuis

Dit meldt de politie regio Gelderland-Zuid.

De man had op agressieve wijze geëist dat de verpleegkundige medische handelingen zou verrichten en vloog haar naar de keel, meldt de politie. De vrouw liep enkele verwondingen op en zag kans om hulp te roepen. Toen collega’s en beveiligingsmedewerkers te hulp schoten, liep de verdachte naar buiten waar hij later werd gearresteerd. Hij is aangehouden op verdenking van zware mishandeling dan wel een poging tot doodslag.

Regelmatig agressie tegen verpleegkundige
Vorige week bleek uit onderzoek van beveiligingsbedrijf Securitas dat bijna de helft van de verpleegkundigen in Nederland maandelijks te maken heeft met agressie. Ook uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat verpleegkundigen in toenemende mate te maken krijgen met agressie van patiënten of hun familie. In het onderzoek van de Consumentenbond werden 406 verpleegkundigen ondervraagd, waarvan ruim de helft in de eerste zes maanden van dit jaar te maken had met fysieke of verbale agressie. Bijna een kwart van het totaal is met fysiek geweld bedreigd.

Consumentengids oktober 2010
Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

1 REACTIE

  1. Hopelijk zal deze collega de traumatische ervaring goed kunnen verwerken met evt. professionele hulp en steun van familie/vrienden en collega’s…
    En hopelijk wordt er niet naar de slappe excuses van dit heerschap geluisterd… maar ik vrees een taakstrafje…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.