Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Verpleegkundige mishandeld; verdachte opgepakt

Een verpleegkundige van het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein is mishandeld door een ongeduldige patiënt.
Verpleegkundige mishandeld; verdachte opgepakt

Het incident vond afgelopen weekend plaats. De patiënt betrof een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, die werd binnengebracht voor behandeling aan een hoofdwond. Toen hij dit niet snel genoeg vond gaan, bedreigde hij de een verpleegkundige en wilde haar aanvliegen.

Klappen voor verpleegkundige
Een mannelijke collega van de verpleegkundige greep in en ving de klappen op. Hij liep letsel op aan schouder en bovenarm. De tiener ging er vervolgens – waarschijnlijk in gezelschap van zijn ouders – vandoor maar werd vanochtend opgepakt. Hij zit nu vast voor verhoor.

Meer weten over agressie?

Door: redactie Nursing

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. onbegrijpelijk
  Ik vraag mij echt af hoe het wereldje in het hoofd van dat kind eruit ziet. Daarin heeft hij volgens mij echt een grote troon en een kroontje op zn kop. Grootheidswaan en totaal geen respect
  Die ouders hebben ergens ook iets verkeerd gedaan. Maar misschien kunnen ze het ziekenhuis aanklagen omdat hun zoon nu gewond het ziekenhuis verlaten heeft. Denk dat in Nederland hier nog wel iets te halen valt
  Was er iets van een wet die het belemmeren/bedreigen/kwetsen van dienstverleners extra strafbaar maakt? Ik hoorde het voorstel een tijdje geleden, toen je zelfs als ambulancebroeder niet meer veilig bent

 3. In een wereld waarin gezag en respect inhoudsloze woorden zijn geworden in de opvoeding en het IK hoogtij viert, zie je toenemend deze uitwassen daarvan.
  Ik weet niet zeker of ik mijn woede had kunnen beheersen(en zou daar vervolgens voor aangeklaagd worden, terwijl het betrokken ettertje er met een taakstrafje afgekomen zou zijn?)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.