Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige neergeschoten en overleden

Een 28-jarige verpleegkundige van de poli plastische chirurgie is maandagmiddag neergeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. De verpleegkundige had herhaaldelijk aangifte gedaan van bedreiging. Dat heeft de politie dinsdag gezegd, zonder details te willen geven.
Verpleegkundige neergeschoten en overleden

De verpleegkundige stapte maandagmiddag in haar auto toen ze werd beschoten. Ze was net klaar met haar dienst in het ziekenhuis, waar ze sinds 2010 werkt. Hulpverleners hebben de gewonde vrouw nog uit de auto gehaald om haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Verder onderzoek

Brabantse media meldden eerder dinsdag op basis van bronnen binnen de familie en vriendenkring dat het slachtoffer zou zijn bedreigd door een ex-vriend. De politie wilde daar inhoudelijk niet op ingaan. ‘We snappen de speculaties in de media maar wij houden met alle scenario’s rekening’, aldus een woordvoerder tegen ANP. De technische recherche heeft maandag verschillende sporen op het parkeerterrein veiliggesteld en getuigen gehoord.

Geschokt

Het bestuur en medewerkers van het ziekenhuis zijn in shock. ‘Iedereen is geschokt’, aldus de woordvoerder van het ziekenhuis tegen ANP. ‘We hebben geprobeerd om de directe collega’s zoveel mogelijk persoonlijk te informeren. De rest van de medewerkers wordt dinsdagochtend opgevangen en daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig.’ Andere medewerkers kregen bij binnenkomst een A4’tje met daarop een beknopt verslag. Dinsdagochtend is een personeelsbijeenkomst gehouden waar circa vijftig mensen bij aanwezig waren, ook collega’s van andere vestigingen.

Geen extra veiligheidsmaatregelen

ANP meldt ook dat het ziekenhuis geen extra veiligheidsmaatregelen heeft getroffen, omdat er geen aanleiding is om het ziekenhuis direct in verband te brengen met de schietpartij. De zorg gaat gewoon door, alleen de afdeling waar het slachtoffer werkte is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die poli worden in andere vestigingen van het TweeSteden-ziekenhuis geholpen.

(bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.