Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige nu verdacht van meer dan 100 moorden

De Duitse verpleegkundige Niels Högel schijnt nóg meer slachtoffers te hebben gemaakt onder zijn patiënten dan van tevoren werd gedacht.
moord
Högel injecteerde zijn patiënten met medicatie die hartritmestoornissen veroorzaakt. (Foto: iStock)

De aanklagers in Oldenburg houden de verpleegkundige nu verantwoordelijk voor meer dan honderd moorden, meldt persbureau AP. Högel zit al een levenslange gevangenisstraf uit, onder meer voor een dubbele moord. De verpleegkundige (40) spoot tussen 2000 en 2005 zijn patiënten in met een middel dat hartstilstand veroorzaakt, zodat hij ze kon reanimeren en hiermee door zijn collega’s als reddende engel gezien werd. Veel patiënten overleefden dit niet. Hij is veroordeeld voor drie moorden en twee pogingen daartoe en zit hiervoor een levenslange gevangenisstraf uit.

Lichamen opgraven

Eerder onthulde een onderzoekscommissie dat hij waarschijnlijk nog 84 andere patiënten heeft vermoord. Nu zijn daar 16 slachtoffers bijgekomen. Hiervoor zijn lichamen opgegraven en medische dossiers uitgeplozen. De lichamen zijn opgegraven en honderden medische dossiers werden uitgeplozen. Waarschijnlijk zal nooit precies duidelijk worden hoeveel moorden Högel op zijn geweten heeft, omdat veel van de patiënten die onder verdachte omstandigheden zijn overleden, zijn gecremeerd. Als Högel de moorden bekent, is hij de grootste Duitse seriemoordenaar na de Tweede Wereldoorlog.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.