Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige ontslagen na seksueel en agressief gedrag

Mediant, instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Enschede, heeft een verpleegkundige ontslagen omdat hij ongewenst seksueel en agressief gedrag vertoonde tegen patiënten en collega’s.
0gil.jpg
De slachtoffers van de verpleegkundige waren zowel patiënten als zijn eigen collega's. - Foto: Free Images

Dit meldt Tubantia. De man werkte op een afdeling met mensen met een zeer ernstige psychiatrische aandoening. Half februari deden twee collega’s melding bij hun leidinggevende omdat de verpleegkundige seksueel intimiderend was tegenover een patiënte. Hij zou iemand met het hoofd tegen de muur hebben gedrukt en billen betasten. De man werd op non-actief gezet, en op het onderzoek dat volgde stroomde de klachten binnen, van zowel patiënten als collega’s.

Melding IGZ 

Hierop is de man ontslagen en heeft Mediant melding gemaakt bij IGZ. De verpleegkundige vecht dit aan via de kantonrechter. Hij zegt dat er niets waar is van de verhalen, en dat hij hier nooit iets over gehoord heeft bij functioneringsgesprekken. Hij erkent wel borsten en billen te hebben aangeraakt, maar dat dit niks betekende omdat hij homoseksueel is. Collega’s hadden niet eerder aan de bel getrokken, omdat hij volgens hen dreigde dat hij hen het werken dan onmogelijk zou maken.

2100 mailtjes 

Het is niet de eerste keer dat Mediant negatief in het nieuws komt: in december werd een verpleegkundige uit het BIG-register geschrapt omdat hij seks had gehad met een patiënt. Hij begon met haar te flirten, de twee wisselden 2100 mailtjes uit, en uiteindelijk belandden ze tussen de lakens.

Meer nieuwsberichten over rechtszaken en verpleegkundigen lezen?
Klik dan hier >> 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.