Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Radboud besmet met H1N1

Een arts en een verpleegkundige van het UMC St Radboud in Nijmegen hadden onlangs de Mexicaanse griep. Beiden zijn vorige week naar huis gestuurd. Patiënten en collega’s met wie beiden contact hebben gehad zijn gecontroleerd op eventuele besmetting.
Verpleegkundige Radboud besmet met H1N1

Daar bleek geen sprake van. Volgens de woordvoerster van het Radboudziekenhuis werken de arts en de verpleegkundige op dezelfde afdeling, maar op verschillende locaties. Ze hebben elkaar niet aangestoken. Ook is er geen relatie met de vrouwelijke Britse militair bij wie tijdens de Vierdaagse griep werd vastgesteld en die in het Radboudziekenhuis werd opgenomen.

Afdeling onbekend
Het ziekenhuis wil niet bekendmaken op welke afdeling de besmette personeelsleden werken omdat ‘dat belastend kan zijn voor de patiënten die er liggen’, aldus de woordvoerster.

Maatregelen
Het Radboudziekenhuis ziet in het voorval geen aanleiding de maatregelen te verscherpen. ‘We houden ons vast aan de bestaande voorschriften: personeel dat griep heeft blijft thuis en raadpleegt een arts, wie zich niet lekker voelt tijdens het werk wordt naar huis gestuurd.’

De besmette arts en verpleegkundige zijn hersteld en gaan eind deze week weer aan het werk.

Tekst: redactie Nursing

Ga naar het Dossier H1N1 (Influenza A, Mexicaanse griep)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.